14.6.11

Reedel ja laupäeval käisime võistlustel siit u 90km kaugusel, Losheimis. Ööseks ei jäänud, kuna tegemist oli väiksemate võistlustega (reedel 130cm klassis üle 70 startija) ja polnud nii kaugele sõita. Suutsin omale maika selja peale kõrvetada, muidu oli nagu võistlustel ikka - hobuste vahetamine autos (õnneks oli meil auto peal viie hobuse asemel neli ja üks hobune treileriga, kuna Donatella ei saa kellegi kõrval autos olla, peab üks vaba koht vahel olema), valmis panemine kas veokis või Christianega maast nii, et üks hoiab jne.

Iga kord on enne võistlusi väike närv sees, võistluste ajal võib-olla ka veel veidi, aga võistluspäeva lõpus on alati nii hea tunne... Ei teagi, miks.

Eile hommikul puhastasime asjata hobuseid ja vahetasin samamoodi põhjuseta autos asju, kuna ühel hetkel ütles Christiane, et ikkagi ei lähe võistlustele (ilm pidi terve päeva suht halb olema seal kandis) ja kuna tema ja Michael tegid kontoris tööd, pidime Elzaga 13 hobust kordetama. Süsteem oli selline, et mina panin hobused Elzale valmis ja pärast kordetamist samamoodi (boksi tagasi viimiseks valmis - kabjad puhtaks, rasv, puhastamine, kui vaja jne), Elza kordetas. Kokkuvõttes saime ekstra ainult tunnikese (kuigi tunniajast lõunat pole ka ammu saanud), aga mõnus oli... Sain magada, kuna reedel jõudsime võistlustelt 11 paiku õhtul ja laupäeval umbes kell 9, aga hommikul on ikka vaja ärgata 6AM.

Nädala pärast pakin juba asju, st, mitte palju õnneks... Sõidan nädalaks kodumaale ja tagasi tulen juba autoga. Saab huvitav olema.

Seda ma ka pole kirjutanud, et vahepeal oli meil siin vähe rohkem hobuseid... Nimelt 3 nende hobust, kes on vanemad ja/või vigastusega. Nad elasid muidu kaugemal tallis, aga toodi tagasi, sest seal ei söödetud neid korralikult. Välja nägid nagu täielikud metslased ja käitusid ka (pesin neid esimesel õhtul), või vähemalt üks neist (aga Christiane ütles, et see mära oli alati selline - jookseb, inimesest ei tee välja jne)... Aga nüüd on nad juba Michaeli teises tallis siit u 50km kaugusel.

Viimane vaba päev enne Eestisse naasmist... Mõnus! Sel nädalavahetusel on mingi piirkonna meistrivõistlused Koblenz'is, kuhu jääme ööseks.

No comments: