19.3.11

Tänane algas nagu iga teinegi päev - seitsmest hakkasin heina andma, mõne minuti pärast liitus Kevin, siis puhastasime boksid. Kevin jäi edasi toimetama (põhku juurde panema, pühkima jne), ma aitasin Christianel asju suurde hobuseautosse (ühel pildil oli ka vist, see sinine - viis kohta hobustele pluss väike, luksuslik eluruumike) viia. Kuue hobusega läksid ning kui Christiane mõned tunnid tagasi helistas, ütles nii palju, et Michael oli 120cm sõidus Winnie, Zeppelini ja Carloga (kui õigesti mäletan), puhtad sõidud teinud, ja ta ise Valesco'ga ka, aga kohti praegu ei tea. Davidsoni tulemust (ta peaks kõrgemas sõidus olema) ei kuulnud ja Donatellaga pidi alles sõitu minema... Homme kuuleb, kuidas neil läks. Kevin oli eile nii närvis, ta ei ole enne võistlustel abis käinud ja niigi ta ütles, et kui Michael juures on, siis ta hakkab pabistama, aga Christiane ütles, et sai hakkama küll.

Minu tööpäev tallis oli aga samuti sisutihe... Christiane jättis A4 lehekese tavapäraste asjadega, mis vaja ära teha, kes trenažööril ja kui kaua peab käima ja lisaks igasuguseid ülesandeid. Kui nad olid minema sõitnud, hakkasin kohe parkimisplatsi ja üldse seda katusealust pühkima - selle peale läks vist küll üle poole tunni, aga sain seda väikest toredat Porsche't lähemalt uudistada, mida ükspäev alles esimest korda tähele panin!




Kui pühkimisega olin ühele poole saanud, hakkasin hobuseid trenažöörile viima (seda tsüklit jätkus kella viieni õhtul, napilt jõudsid kõik ära jalutatud nii palju, kui vaja...) ja jätkasin muude toimetustega - maneeži ääred ära tasastada, valmis panemise talliosast ämblikuvõrgud ("make away spiderswaps"... armas!) likvideerida, kõik sadulad puhastada... midagi oleks nagu veel olnud?! Igal juhul veel oli listis see, et kõik hobused puhastada ja kabjad pesta + rasvaga määrida, aga kuna see ei olnud nii oluline, kui muud tegevused, siis oli hästi, sest jõudsin ainult pooltel seda teha ja isegi siis jäin õhtul veidi hätta. Üks boks jäi puhastamata (sinna tuleb alles homme hobune niikuinii) ja mõlemad tallid + talliesine jäi pühkimata... Ahjaa, kaks sadulat pean ka veel homme puhastama.

Käed punetavad ja on marraskil jälle ja päeva lõpuks olid täna selg ja jalad kohe väga haiged, aga pole hullu. Varsti peaks mul vaba päev tulema ja kolmapäeval tuleb vist Eva, Poolast, ka tagasi ja siis on kindlasti lihtsam... vist.

4 comments:

k said...

too mulle midagi sealt tallist mälestuseks. kasvõi mingi heinajupp maast :)

hull hobusteigatsus tuleb peale, kui ma Su seda blogi loen. pole juba umbes kaks aastat trenni teinud. suvel korra käisin hobuse seljas, aga reaalselt ei osanud midagi. ägisesin ja vingusin seal seljas ja tuju läks nii pahaks, et peale kümmet minutit mulle aitas.

aga Sina oled tubli :)

Janne :3 said...

Kes on Eva ?

Maarja said...

Sorry, mina olin jenna ;) Ei ole Sul uut lugejat :P *

e said...

damn!

Eva on kah üks groomidest, kes on siin 4 kuud olnud ja ta on praegu puhkusel kodumaal Poolas. Tema asemel alguses tulema pidingi, aga siis ta otsustas, et ikka meeldib ja jääb veel...